Efterårets råvarer

Hvert år efter sommer, når efteråret rammer, mødes vi af en blanding af vemod ved sommerens afslutning og en forventningens glæde til de særlige stunder, der følger med de køligere måneder.

Efteråret bringer de farverige skove, knitrende pejse, og en ny skuffe af råvarer vi kan nyde i vores køkkener. Efteråret er tid til at hygge, hvor vi om sommeren gerne ville have hurtige friske retter, begynder vi ofte at bruge længere tid i køkkenet, når efteråret melder sin ankomst.

Når vi laver mad med efterårets råvarer, giver det os mulighed for at være sundere og mere bæredygtige. Vi kan sammensætte lækre retter med alt fra æbler, græskar, blomkål, rødbeder, porrer, svampe, rosenkål, gulerødder, og meget mere står klar til høst. Vi har stadig sensommerens grøntsager på køl, hvilket giver også nogle fantastiske muligheder for at lave mad sprængfyldt med farve og næringsstoffer.

At bruge sæsonens råvarer

Efterårets råvarer giver os fantastiske muligheder for at eksperimenterer i køkkenet. Med sæsonens råvarer og de koldere temperaturer udenfor byder vi ofte varme, dybe og robuste smage velkommen i køkkenet.

Simreretter og retter med mere substans, vi har tid til at hygge om, er ofte, hvad vi bruger tid på i efteråret. Danske æbler, der falder fra træerne, bliver brugt til varm æbletærte med kanel. Eller saftige græskar, der kan bruges i alt fra supper til bagværk, de sidste jordbær fra sommeren bruges til syltetøj. Skovbunden bugner af svampe, der kan bruges i supper — eller måske flødestuvede kantareller på et stykke ristet brød? Når efteråret afløses af vinteren, skifter vi også fokus og bruger vinterens råvarer og naturligvis også forårets ditto, når lyset igen begynder at vende tilbage.

Mulighederne er endeløse. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når efteråret står for døren og kalder på hygge.

Efterårsbuffet

Hos Gastro By Bøgh elsker vi de råvarer, der følger med sæsonernes skiften. Ved at bruge råvarer, der er på sit højdepunkt, får vi en helt anden smagsoplevelse fyldt med dybde, kompleksitet og en friskhed, vi ikke får på samme måde med importerede varer.

Når vi inkorporerer efterårets favoritter i vores frokostordnings menu, kan vi give jeres medarbejdere et sundt, velsmagende måltid, der giver energi og godt humør. Lad os tage et kig på, hvordan en menu fra vores firmafrokost kunne se ud, når vi bruger efterårets råvarer:

Forret:

  1. Flødestuvede svampe på ristet og rustik, friskbagt brød.

  2. Bagte rødbeder med gedeost, honning og valnødder.

Salater:

  1. Flødestuvede svampe på ristet og rustik, friskbagt brød.

  2. Bagte rødbeder med gedeost, honning og valnødder.

Hovedret:

  1. Braiserede svinekæber med kartoffelmos, sovs og stegte rodfrugter.

Tilbehør:

  1. Hjemmebagt brød med pisket smør.

Dessert:

  1. Æble og rabarber crumble med vaniljeis.


Vi inviterer dig til bords med en frokost, der er en hyldest til det danske efterårs lækre råvarer. Få en smagsprøve i dag. Alt du skal gøre er at klikke på knappen nedenfor.

Bestil en
smagsprøve idag!

Hos Gastro by Bøgh har vi mange års erfaring fra restaurationsbranchen i Danmark og internationalt. Vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter.

Bestil smagsprøve
X
Er du klar til at finde en pris på din frokostordning?
Beregn din pris