Julefrokost og moms: Det skal du vide

Læse tid:
3
min
Offentliggjort:
27/11/2023
Sidst opdateret:
27/11/2023
Oversigt

Julen er højtidernes fest, og det betyder, at mange mennesker, og ikke mindst virksomhederne, planlægger et hav af aktiviteter for deres medarbejdere. I er måske en af dem og står måske og er i gang med at planlægge julefrokost, men hvad med momsen?

Moms og jul er måske ikke foreneligt, men der er penge at spare, og hvem er ikke interesseret i det, når julen står for døren — så er der ekstra penge til julegaver — også til medarbejderne, som I også kan være berettiget momsfradrag for. Der er dog nogle regler, der er gældende for julefrokoster, som er atypiske i forhold til, hvad der normalt er momsfradrag på. Regler er nemlig både komplicerede og ofte også ganske ulogiske. Det kan f.eks. være svært at forstå, hvorfor en firmafrokost eller kantinedrift på egen matrikel kan være fradragsberettiget, men selvsamme ikke er til en julefrokost.

Være opmærksom på, hvis I tager uberettiget momsfradrag for udgifter til julefrokost eller julegaver, og dette senere korrigeres, bliver det skyldige beløb omfattet af de nye regler for rentetillæg på positive korrektionsangivelser, når reglerne forventes at træde i kraft d. 14. juni 2023. Det er derfor vigtigt, at I får styr på momsen på jeres omkostninger i forbindelse med julefrokost og julegaver, så I kan være i trit med de nye regler.

Momsfradrag i forbindelse med julefrokoster

Der gælder forskellige regler i forhold til momsfradrag i forbindelse med julefrokoster, som kan være værd at vide, når man skal holde julefrokost for sine medarbejdere. I undrer jer måske over, om udgifterne i forbindelse med maden kan fradrages. Som udgangspunkt kan I som ikke fradrage moms på indkøb, som vedrører kost til virksomhedens personale. Men afholder I julefrokosten ude i byen – og altså ikke på jeres egen matrikel – kan 25% af momsen fradrages. Og det kan transport til og fra stedet med f.eks. (party)bus, eller overnatning betalt af virksomheden også.

Det betyder, at hvis I afholder julefrokosten på en restaurant eller lignende, vil der være en delvis fradragsret på 25% af momsen. Hvis julefrokosten derimod afholdes i jeres egne lokaler, er der ikke adgang til momsfradraget.

Men der er andre omkostninger forbundet med at holde en firmajulefrokost, der skal tages i betragtning. Hvis I f.eks. lejer lokaler, borde og stole til at afholde jeres julefrokost, har I ret til fuld fradragsret for momsen af disse udgifter. Det indebærer dog ikke udgifter til underholdning, som f.eks. ølsmagning eller musik.

Julegaver til medarbejdere

Vælger I som virksomhed at købe julegaver til jeres medarbejdere, skal I som virksomhed være opmærksom på, at der ikke er fradragsret ved køb af gaver. Julegaver til medarbejdere kan således ikke anses som en momsfradragsberettiget personaleudgift.

Gør julefrokosten nemmere med Gastro By Bøgh

Efter en lille introduktion til alle de indviklede momsregler, kan I passende planlægge julefrokosten, selvom det kan virke en smule komplekst. Men frygt ikke! Gastro By Bøgh kan gøre processen nemmere og mere lækker for dig. Vi tilbyder gourmet catering til julefrokoster, der kan tilpasses jeres specifikke behov og ønsker. Vores erfarne team sørger for, at maden er lækker, serveringen er professionel, og at jeres julefrokost bliver uforglemmelig. 

Vi leverer også catering til firmafester, komplette bryllupsmenuer, mad til receptioner og andre arrangementer, og vi er dedikerede til at skabe unikke og mindeværdige oplevelser for alle vores kunder. Lad Gastro By Bøgh tage sig af det hårde arbejde, mens I og jeres kollegaer nyder en velfortjent fest. Kontakt os i dag for at lære mere om vores tjenester, og hvordan vi kan gøre jeres næste julefrokost til en succes.

Bestil en
smagsprøve idag!

Hos Gastro by Bøgh har vi mange års erfaring fra restaurationsbranchen i Danmark og internationalt. Vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter.

Bestil smagsprøve
X
Er du klar til at finde en pris på din frokostordning?
Beregn din pris