Privatlivspolitik

Opskrift: hjemmelavet kebab

hjemmelavet kebab

Nem og lækker hjemmelavet kebab

Kebab er en altid en sikkert vinder når man har tømmermænd, er på vej hjem fra byen, eller bare er lækkersulten. Ofte skal man forbi sin lokale kebab-pusher for at få stillet sin trang – men det er faktisk også ekstremt nemt og lækkert at lave hjemmelavet kebab.

Hos Gastro By Bøgh har vi mange års erfaring fra den danske og internationale madscene, og vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter. Men selv efter mange år i restaurationsbranchen, er der ikke meget, der slår en god kebab. Det er i hvert fald en af vores helt store personlige favoritter, og opskriften er blevet finjusteret efter mange forsøg, så I nu kan få den ultimative opskrift på hjemmelavet kebab. Således er retten også at finde en gang i mellem i frokostordningen og kantineordningen, vi leverer og står for til vores kunder. Og det er altid et sandt hit!

Den eneste forhindring er, at man skal planlægge det lidt tid i forvejen, da kødet skal hvile mellem 12-24 timer, når det marineres.  Men når planlægningen er ude af verden, er det helt ligetil. 

Den smagfulde og lækre ret kræver ingen fancy ingredienser eller maskiner, det er bare simpelt og lækkert. 

Opskrift – sådan laver du hjemmelavet kebab

Hjemmelavet kebab er en ganske nem ret at lave. Det kræver hverken fancy grej, ingredienser eller tilberedningsmetoder. Men kødet skal marineres i et halvt til helt døgn, og skal så være 2-3 timer i ovnen efterfølgende. Når marinaden er på plads, kræver det dog ikke meget yderligere arbejde. 

Listen af krydderier kan måske virke overvældende, men fortvivl ej. Hvis du ikke har samtlige krydderier, kan du bare bruge dem, du har. Det vil stadig smage rigtig godt. For den fulde oplevelse skal alle krydderier dog i spil. Opskriften her er med lam, og det synes vi, giver den mest optimale smag.

Det skal du bruge:

Antal personer: 6-8
 
1 god lammekølle
Marinade:
  •  1 liter A38
  • 5 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt stjerneanis
  • 2 tsk salt
  • friskværnet sort peber
  • 1 citron – både skal og saft
 
 
 

Fremgangsmåde – trin for trin

  1. Først tager du alle ingredienserne til marinaden og blender dem med en almindelig blender.
  2. Derefter snittes forskellige små åbninger i lammekøllen med en lille skarp kniv, så den lækre smag fra marinaden kan trænge ind i kødet.
  3. Tag din hjemmelavede yoghurt-marinade, og smør lammekøllen ind. Sørg for at komme hele vejen rundt.
  4. Nu skal det stå og hvile i 12-24 timer tildækket i et fad med film.
  5. Forvarm din ovn til 190 grader varmluft og brun kødet af i 15 min. ved høj temperatur.
  6. Skue derefter ned til 100 grader i 2-3 timer til dit kød når en kernetemperatur på 70 grader.
  7. Skær kødet ud i strimler og served med god syrlig salat, frisk yoghurt og flad- eller pitabrød.r

Hvad er kebab?

Kebabben er en ret, hvor man ofte støder på misforståelser. For hvorfor hedder det både kebab og shawarma – og hvad er forskellen egentlig på döner-kebab og shish-kebab?

‘Kebab’ er et persisk ord, som betyder ‘grillet kød’.

‘Döner’ og ‘shish’ er to forskellige måder, man kan lave kebab på. Shish-kebab tilberedes på et spyd vandret over grill. Döner-kebab tilberedes også på spyd, men er til gengæld lodret og roterende. Det er det syn, man oftest støder på i vinduet hos danske kebab-steder. Shawarma er det arabiske ord for en ret, der er meget lig döner-kebab. Derfor kan man groft sagt sige, at shawarma og kebab i dansk kontekst er nogenlunde det samme.

Kebab udspringer fra det arabiske køkken, men bruges også det sydamerikanske- og asiatiske køkken .Kebabben kom til Danmark for første gang i 1980, da den første danske kebab-bar åbnede på Strøget i København. Siden da er retten eksploderet i popularitet, og der findes utallige kebab-barer og madvogne med kebab i specielt de danske storbyer.

Vores påstand er dog, at du med denne opskrift ville kunne toppe kvaliteten fra de fleste danske kebab-barer.  Så tag en mulepose over skulderen, og gå ned til din nærmeste grønthandler og køb sprøde grøntsager, fladbrød m.m. Så er den hjemmelavede kebab klar til servering.

En lækker frokost

Hjemmelavet kebab er et god bud på en virkelig lækker og smagfuld frokost, som vil gøre din frokost til en begivenhed, man ser frem til. 

Hvis du vil sikre at dine medarbejdere altid ser frem til frokost, skal du overveje at prøve vores frokostordning. 

Sund og velsmagende mad bidrager til at øge trivslen blandt dine medarbejdere, og det er vigtigt for et velfungerende arbejdsmiljø.

Med det fokus leverer vi frokostordninger til firmaer og virksomheder i København, Nordsjælland og omegn. Vores fokus er altid at levere en udsøgt smagsoplevelse til dig og dine kollegaer. Med stor omtanke for den gode smag, de gode råvarer og de flotte serveringer, er vi en frokostordning udover det sædvanlige.

Hvis du vil have den lækre smagsoplevelse hjem til døren, når du skal holde den næste store fest, tilbyder vi også catering og mad ud af huset til nytår. De store begivenheder i livet er nemlig altid akkompagneret af smagfuld mad. Samtalerne flyder, humøret bobler over og stemningen er altid lidt bedre, når maden smager godt.

Få styr på den gode mad med catering fra Gastro By Bøgh – så kan I fokusere energien på de andre elementer, der udgør jeres uforglemmelige begivenhed. Læn jer tilbage og nyd festen i selskab med gode gæster; så sørger vi for den gode mad.