Nødder

Nødder kan være en skøn tilføjelse til mange retter – fra desserter til hovedretter. Men for dem, der lider af nøddeallergi, kan disse små uskyldige lækkerier være en skjult trussel.


Hos Gastro By Bøgh forstår vi vigtigheden af at være informeret om vores kunders allergener og kostpræferencer, så vi kan servere lækker mad, der kan nydes uden bekymring.

Hvad er nøddeallergi?

Nøddeallergi er en overfølsomhedsreaktion, der opstår, når kroppens immunsystem reagerer på nødderne. Mennesker med nøddeallergi kan reagere på en række forskellige nødder, men det betyder ikke nødvendigvis, at man reagerer på alle typer af nødder.

Det er vigtigt at skelne mellem ægte nødder og frø eller bælgfrufter, som f.eks. Jordnødder (peanuts).

Symptomer på nøddeallergi

Symptomer på nøddeallergi kan variere fra mild kløe i munden til alvorlige og potentielt livstruende reaktioner, også kendt som anafylaktisk shock.

Fødevareallergi, som nøddeallergi, kan manifestere sig i form af reaktioner på huden, i åndedrætssystemet eller i mave-tarm-kanalen. Typiske reaktioner kan inkludere hævelse af læberne, maven, diarré, nældefeber, åndedrætsbesvær eller astmaanfald. I alvorlige tilfælde kan det føre til anafylaksi, der er en hurtigt og alvorlig allergisk reaktion, som kan være dødelig.

Hvor finder man oftest nødder i produkter?

Nødder kan skjule sig i en lang række forskellige fødevarer, nogle mere åbenlyse end andre. Det er altid vigtigt at gennemlæse ingredienslister omhyggeligt og spørge, når man køber mad eller spiser på en restaurant, hvor maden ikke er mærket.

Selvom et produkt ikke nødvendigvis indeholder nødder som en primær ingrediens, kan det stadig være blevet forarbejdet et sted, hvor nødder er til stede. Dette kan lede til krydskontaminering. Så hold øje med “kan holde spor af” mærkning.

I denne pdf-pjece fra Sundhedsstyrelsen kan du læse mere om allergi over for korn, jordnødder, nødder og soja.

Gastro By Bøghs fleksible frokostordning med eller uden nødder

At leve med nøddeallergi kan være udfordrende, men hos Gastro By Bøgh har vi et stort engagement i at imødekomme alle vores kunders behov, så I kan nyde et lækkert måltid.

Vi ved, hvor vigtigt det er for personer med nøddeallergi at have tillid til maden, de spiser. Hos Gastro By Bøgh tilbyder vi alle en velsmagende, nærende og sikker firmafrokost uanset om én eller flere personer i jeres virksomhed har eksempelvis laktoseintolerance, glutenallergi eller har andre kostpræferencer.

Har nogen i din virksomhed nøddeallergi, skal I blot informerer os om dette, og vi vil tilpasse menuen og tage de nødvendige skridt mod at undgå krydskontaminering, så I kan få en frokostordning I kan være glade for.

Bestil en smagsprøve i dag.

Bestil en
smagsprøve idag!

Hos Gastro by Bøgh har vi mange års erfaring fra restaurationsbranchen i Danmark og internationalt. Vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter.

Bestil smagsprøve
X
Er du klar til at finde en pris på din frokostordning?
Beregn din pris