Laktose

At leve med laktoseallergi eller laktoseintolerance kan være en udfordring, da laktose findes i varierende mængder i utrolig meget mad. Det kan gøre det svært at undgå, hvis man ikke selv står for madlavningen, og det kan være svært at nyde mad uden frygt for konsekvenserne, når man spiser mad uden for hjemmet.

Hos Gastro By Bøgh forstår vi denne udfordring og tager højde for det, når vi tilbereder mad. Vi sørger for, at vores frokostordning kan tilpasses til de af dine medarbejdere, der har brug for en laktosefri frokost. Vi vil nemlig gerne levere velsmagende retter til alle, uanset om de har allergener eller bestemte kostpræferencer.

Hvad er laktose?

Laktose, også kendt som mælkesukker, findes i alt mælk fra pattedyr og er dermed i de fleste mejeriprodukter. Det er også at finde i mad, der indeholder eller er tilberedt med mejeriprodukter.

For at vi kan fordøje laktose, skal vores krop nedbryde galaktose og glukose, to former for sukker, ved hjælp af et enzym, der hedder laktase. Hvis din krop ikke producerer nok laktase, kan det resultere i laktoseintolerance.

Hvad er laktoseintolerans?

Alle typer mælk indeholder laktose, og det samme gør de fleste mejeriprodukter. Men visse produkter som faste gule oste indeholder meget lidt laktose, og kan ofte tolereres af personer, der har en mildere grad af laktoseintolerans. Parmesanost er f.eks. et mejeriprodukt, der indeholder ubetydelige mængder af laktose.

Laktose findes i de fleste fødevarer, hvor man anvender mælk til at lave dem som for eksempel fløde, friske oste, syrnede mælkeprodukter og is. Og bruges de førnævnte i madlavningen, vil der være spor af laktose, og du bør derfor undgå dem, hvis du er intolerant.

Det er derfor en god idé at læse på indpakningen eller forhøre dig, om det indeholder mælk eller spor af mælk, når du køber fødevarer eller spiser mad ude.

Gastro By Bøgh tilbyder laktosefri frokostordninger

Vi forstår, hvor befriende det er ikke at skulle bekymre sig om, hvorvidt der er ting i den mad, vi spiser, der kan gøre en dårlig. Derfor tilbyder vi en fuldkommen fleksibel firmafrokost, hvor vi kan tilpasse frokostmenuen til dig og dine medarbejderes behov. Hvad end du har glutenallergi, nøddeallergi, særlige kostpræferencer eller laktoseintolerance, kan du få en frokostmenu hos os, som du kan nyde.

Vi bruger laktosefrie alternativer i vores opskrifter og sørger for, at den mad vi laver både er sund og lækker. Vores laktosefrie menu kan indeholde alt fra friske salater med laktosefrie dressinger til grøntsagsbaserede retter og proteinrige kødretter. Vi tilbyder også laktosefri brød og bagværk som en del af vores frokostordning.

Hos Gastro By Bøgh er vi dedikerede til at skabe mad, der passer til alle kostbehov, inklusiv dem med laktoseintolerance. Hvis du har nogen spørgsmål eller specielle ønsker, er du altid velkommen til at kontakte os. Bestil en smagsprøve på en laktosefri frokostmenu allerede i dag.

Bestil en
smagsprøve idag!

Hos Gastro by Bøgh har vi mange års erfaring fra restaurationsbranchen i Danmark og internationalt. Vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter.

Bestil smagsprøve
X
Er du klar til at finde en pris på din frokostordning?
Beregn din pris