Opskrifter
Viden

Opskrift: Tacos

Læsetid:
6
 4 min
Offentliggjort:
8/2/2023
Sidst opdateret:
8/2/2023
Oversigt
Ingredienser
Fremgangsmåde
1

Den første ting du skal gå i gang med, er den syltede kål. Den har nemlig bedst af at stå og trække i et døgns tid. Du finthakker kålen, og koger så eddikelagen op, og hælder den over kålen. Dernæst skal den stå i cirka 24 timer og trække.

2

Cirka en time inden du gerne vil servere dine tacos, påbegynder du molen. Løg og hvidløg sauteres til de er gyldne, og derefter skal resten af ingredienserne i gryden. Derefter skal molen koges op under låg i en time. Når molen har fået en time, skal den stavblendes indtil den er glat.

3

Mens molen står under låg, kan du begynde forberedelsen af flanksteaken. Først blander du ingredienser til marinaden sammen, og derefter hælder du det over kødet, som passende kan placeres i en skål, så du kan ‘massere’ marinaden ind i kødet. Når du har påført marinaden, skal kødet trække i 30 minutter.

4

Mens kødet ligger i marinaden, kan du lave den lækre hjemmelavede salsa. Bland alle ingredienser sammen, og smag til med chili, salt og citron, så den passer dine præferencer.

5

Når kødet har trukket med marinaden over sig, skal det steges på panden i lidt olivenolie. Det skal have omkring 2-3 minutter på hver side ved medium-høj varme. Når kødet har været på panden, skal det hvile cirka samme mængde tid, som den har været på panden. Altså omkring 5-6 minutter, og så skulle kernen gerne være dejlig rosa, og klar til udskæring.

6

Sidste punkt på dagsordenen inden anretning, er en hurtig opvarmning af dine bløde tacos. De bløde tacos skal opvarmes på en pande uden fedtstof ved høj varme i 15-20 sekunder på hver side.

6

Nu skal dine lækre tacos anrettes. Start med at placere din taco fladt på en tallerken. Nu er det tid til din taco fyld. Først smøres mole i midten af tacoen, og så placerer du dit kød så det dækker tacoen. Kom nu en god mængde salsa oven på, og slutteligt anretter du med syltet kål og frisk koriander. Bon appetit!

Syltede kål
Den første ting du skal gå i gang med, er den syltede kål. Den har nemlig bedst af at stå og trække i et døgns tid. Du finthakker kålen, og koger så eddikelagen op, og hælder den over kålen. Dernæst skal den stå i cirka 24 timer og trække.
Molen
Cirka en time inden du gerne vil servere dine tacos, påbegynder du molen. Løg og hvidløg sauteres til de er gyldne, og derefter skal resten af ingredienserne i gryden. Derefter skal molen koges op under låg i en time. Når molen har fået en time, skal den stavblendes indtil den er glat.
Flanksteak
Mens molen står under låg, kan du begynde forberedelsen af flanksteaken. Først blander du ingredienser til marinaden sammen, og derefter hælder du det over kødet, som passende kan placeres i en skål, så du kan ‘massere’ marinaden ind i kødet. Når du har påført marinaden, skal kødet trække i 30 minutter.
Salsa
Mens kødet ligger i marinaden, kan du lave den lækre hjemmelavede salsa. Bland alle ingredienser sammen, og smag til med chili, salt og citron, så den passer dine præferencer.
Stegning
Når kødet har trukket med marinaden over sig, skal det steges på panden i lidt olivenolie. Det skal have omkring 2-3 minutter på hver side ved medium-høj varme. Når kødet har været på panden, skal det hvile cirka samme mængde tid, som den har været på panden. Altså omkring 5-6 minutter, og så skulle kernen gerne være dejlig rosa, og klar til udskæring.
Tacos
Sidste punkt på dagsordenen inden anretning, er en hurtig opvarmning af dine bløde tacos. De bløde tacos skal opvarmes på en pande uden fedtstof ved høj varme i 15-20 sekunder på hver side.
Anretning
Nu skal dine lækre tacos anrettes. Start med at placere din taco fladt på en tallerken. Nu er det tid til din taco fyld. Først smøres mole i midten af tacoen, og så placerer du dit kød så det dækker tacoen. Kom nu en god mængde salsa oven på, og slutteligt anretter du med syltet kål og frisk koriander. Bon appetit!

Bløde tacos med okseflanksteak, salsa og mole

Tacos er en herlig spise, som kan laves på utrolig mange måder, og med meget forskelligt taco fyld.

Man kan putte alverdens fyld i de små bløde tacos, så der er næsten uanede muligheder.

Hos Gastro By Bøgh har vi stor erfaring fra både den danske og internationale madscene, og vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter. Derfor har vi også lavet uendeligt mange tacos i tidens løb, og det er bare en ret, vi aldrig bliver trætte af at lave. Uanset om det er til frokost eller andre arrangementer til vores mange virksomhedskunder.

Her er vores bud på en udgave med marineret okseflanksteak, frisk salsa og en lækker mole. Udover at have masser af velsmag, er vores tacos-opskrift også en relativt nem at lave.

Opskrift – sådan laver du vores hjemmelavede tacos

Opskriften på vores hjemmelavede tacos er ganske nem at lave, og kræver ikke at man er nogen masterchef i køkkenet.

Den eneste udfordring er, at man skal have en del forskellige ingredienser, og at den syltede kål skal trække i et døgn. Man kan springe over hvor gærdet er lavest ved at købe nogle færdigløsninger, når det kommer til tilbehøret, men vi vil nu alligevel anbefale, at du prøver at lave det selv.

Hvis du ikke har lyst til oksekød i din taco, kan du sagtens udskifte til eksempelvis pulled pork, kylling eller noget helt tredje. For et mere æstetisk udtryk kan du pynte med koriander eller give dem et nordisk twist med danske krydderurter som løgkarse. Få en guide over 3 grønne urter

Hvad er tacos?

Tacos er en lille mexicansk madpandekage, som oftest bliver lavet på hvedemel eller majsmel. Tacos er en klassisk street food, som tit sælges hos diverse food trucks. Du kender måske taco-skallerne fra supermarkedet, men det er de bløde tacos der har vundet indpas i løbet af de sidste par år. De bløde tacos fungerer rigtig godt, fordi de er bedre til at holde på dit taco fyld i forhold til taco-skallerne, som er meget skrøbelige.

Noget af det fantastiske med tacos, er dets mange forskellige muligheder. Du kan putte nærmest al slags taco fyld i dem, og fuldstændig selv styre udtryk og smag. Samtidig giver tacos mulighed for at lave en masse lækkert tilbehør, som man kan spice det hele op med. Tacos er derfor også en oplagt ret, når du skal have gæster, da de så ville kunne lave deres egne personlige anretninger.

Bestil en
smagsprøve idag!

Hos Gastro by Bøgh har vi mange års erfaring fra restaurationsbranchen i Danmark og internationalt. Vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter.

Bestil smagsprøve
X
Er du klar til at finde en pris på din frokostordning?
Beregn din pris