Opskrifter
Viden

Opskrift: hjemmelavet kebab

Læse tid:
8
min
Oversigt
Ingredienser
Fremgangsmåde
1

Først tager du alle ingredienserne til marinaden og blender dem med en almindelig blender.

2

Derefter snittes forskellige små åbninger i lammekøllen med en lille skarp kniv, så den lækre smag fra marinaden kan trænge ind i kødet.

3

Tag din hjemmelavede yoghurt-marinade, og smør lammekøllen ind. Sørg for at komme hele vejen rundt.

4

Nu skal det stå og hvile i 12-24 timer tildækket i et fad med film.

5

Forvarm din ovn til 190 grader varmluft og brun kødet af i 15 min. ved høj temperatur.

6

Skue derefter ned til 100 grader i 2-3 timer til dit kød når en kernetemperatur på 70 grader.

7

Skær kødet ud i strimler og served med god syrlig salat, frisk yoghurt og flad- eller pitabrød.

Prep
Først tager du alle ingredienserne til marinaden og blender dem med en almindelig blender.
Snit lammekøllen
Derefter snittes forskellige små åbninger i lammekøllen med en lille skarp kniv, så den lækre smag fra marinaden kan trænge ind i kødet.
Marinade
Tag din hjemmelavede yoghurt-marinade, og smør lammekøllen ind. Sørg for at komme hele vejen rundt.
Hvil
Nu skal det stå og hvile i 12-24 timer tildækket i et fad med film.
Forvarm ovn
Forvarm din ovn til 190 grader varmluft og brun kødet af i 15 min. ved høj temperatur.
Skrue ned
Skue derefter ned til 100 grader i 2-3 timer til dit kød når en kernetemperatur på 70 grader.
Skær kødet
Skær kødet ud i strimler og served med god syrlig salat, frisk yoghurt og flad- eller pitabrød.

Nem og lækker hjemmelavet kebab

Kebab er en altid en sikkert vinder når man har tømmermænd, er på vej hjem fra byen, eller bare er lækkersulten. Ofte skal man forbi sin lokale kebab-pusher for at få stillet sin trang – men det er faktisk også ekstremt nemt og lækkert at lave hjemmelavet kebab.

Hos Gastro By Bøgh har vi mange års erfaring fra den danske og internationale madscene, og vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter. Men selv efter mange år i restaurationsbranchen, er der ikke meget, der slår en god kebab. Det er i hvert fald en af vores helt store personlige favoritter, og opskriften er blevet finjusteret efter mange forsøg, så I nu kan få den ultimative opskrift på hjemmelavet kebab. Således er retten også at finde en gang i mellem i frokostordningen, vi leverer og står for til vores kunder. Og det er altid et sandt hit!

Den eneste forhindring er, at man skal planlægge det lidt tid i forvejen, da kødet skal hvile mellem 12-24 timer, når det marineres.  Men når planlægningen er ude af verden, er det helt ligetil.

Den smagfulde og lækre ret kræver ingen fancy ingredienser eller maskiner, det er bare simpelt og lækkert.

Opskrift – sådan laver du hjemmelavet kebab

Hjemmelavet kebab er en ganske nem ret at lave. Det kræver hverken fancy grej, ingredienser eller tilberedningsmetoder. Men kødet skal marineres i et halvt til helt døgn, og skal så være 2-3 timer i ovnen efterfølgende. Når marinaden er på plads, kræver det dog ikke meget yderligere arbejde.

Listen af krydderier kan måske virke overvældende, men fortvivl ej. Hvis du ikke har samtlige krydderier, kan du bare bruge dem, du har. Det vil stadig smage rigtig godt. For den fulde oplevelse skal alle krydderier dog i spil. Opskriften her er med lam, og det synes vi, giver den mest optimale smag.

Det skal du bruge:

Antal personer: 6-8

1 god lammekølle

Marinade:
  • 1 liter A38
  • 5 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt stjerneanis
  • 2 tsk salt
  • friskværnet sort peber
  • 1 citron – både skal og saft

Fremgangsmåde – trin for trin

  1. Først tager du alle ingredienserne til marinaden og blender dem med en almindelig blender.
  2. Derefter snittes forskellige små åbninger i lammekøllen med en lille skarp kniv, så den lækre smag fra marinaden kan trænge ind i kødet.
  3. Tag din hjemmelavede yoghurt-marinade, og smør lammekøllen ind. Sørg for at komme hele vejen rundt.
  4. Nu skal det stå og hvile i 12-24 timer tildækket i et fad med film.
  5. Forvarm din ovn til 190 grader varmluft og brun kødet af i 15 min. ved høj temperatur.
  6. Skue derefter ned til 100 grader i 2-3 timer til dit kød når en kernetemperatur på 70 grader.
  7. Skær kødet ud i strimler og served med god syrlig salat, frisk yoghurt og flad- eller pitabrød.

Bestil en
smagsprøve idag!

Hos Gastro by Bøgh har vi mange års erfaring fra restaurationsbranchen i Danmark og internationalt. Vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter.

Bestil smagsprøve