Den helt klassiske påskefrokost, som ses i de fleste danske hjem, består af en buffet af lune og kolde anretninger. Naturligvis findes påskefrokosten ikke kun i ét format – men kan have forskellige regionale forskelligheder og familietraditioner. Her findes fiskeanretninger som: Marineret sild i alle afskygninger (karrysild, sennepssild, kryddersild), Rejer, fiskefilet, laks, stenbiderrogn.
På frokostbordet kan du selvfølgelig også finde de klassiske kødanretninger: Varm leverpostej med bacon og svampe, roastbeef, tarteletter, hønsesalat, skinkesalat, og andre lækre pålægssalater.
Og sidst, men ikke mindst, serveres der æg på påskebordet -pocheret, røræg, spejlæg, og fyldte æg.
Alt dette serveres naturligvis med lunt rugbrød og franskbrød – og snaps, øl og sodavand til at skylle herlighederne ned med. Og så pyntes bordet som oftest med en fin, gul dug og små påskekyllinger og fjer. Du kan også læne dig tilbage og lade Gastro by Bøgh sørge for at du får det helt rigtige påskemåltid serveret. På den måde kan du læne dig tilbage og lade maden skylle ned over dig og bruge fokus på familie og samvær og ægte dansk hygge. Læs mere om Gastro by Bøgh Catering her.
Guldæg, fyldte æg, Deviled Eggs- kært barn har mange navne. Og det fyldte æg er i særdeleshed blevet en darling på påskebordet. Æg som element på frokostbordet, er en meget symbolsk og historisk spise. Det er fordi æg symboliserer frugtbarheden, som man fejrer til påsken. Og derfor fortjener ægget at blive puttet på et piedestal og ophøjet til et luksusæg! Hermed introduceres Michelinkokkens Guldæg til dit påskefrokostbord. De fyldte æg er også helt perfekte som aperitifs, som kan serveres til andre festlige anledninger.
Ingrediensliste (8 personer)
Du kan også imponere dine påskefrokostgæster med den lækreste og mest møre lammekrone som man sent vil glemme. Lammet er et andet vigtigt og traditionsrigt symbol på påsken. Lammet symboliserer nemlig Jesu legeme – som blev ofret, ligesom lammet ofres, henover påsken.
Fordi lammekronen serveres med ryggen, er det en visuelt imponerende og elegant ret – og den grønne farve fra urterne, pistacienødderne og myntesovsen vil imponere gæsterne. Ikke blot er det et dekorativt og fryd for øjet, men pistacieblandingen tilføjer et sprødt udtryk til lammekødet og mynte er det perfekte match til lammet og giver det sidste lille pift til retten!
Ingrediensliste til 4 personer
Lammekølle:
Myntesovs:
Lammekølle i sprød urte/pistacie-crust
Myntesovs
Myntesovsen er utroligt ligetil at lave – og det er en hurtig måde at få meget smag til retten.
Servér evt med ovnbagte kartofler med rosmarin eller glaserede gulerødder.
Påsken er en af de vigtigste kristne helligdage, som markerer Jesu korsfæstelse og opstandelse. Men mange af de traditioner, man finder i den danske fejring af påsken kommer fra andre kulturer og landes fortællinger. Påsken er også en fejring af forårets kommen, samt frugtbarheden. Det er blandt andet her påskeharen og den traditionelle æggejagt i haven, spiller ind. Det er især påskefrokosten, som hvert år samler de danske hjem, og det er en historisk og traditionel begivenhed. Som vi allerede ved, fortæller traditionen at vi skal servere lam og æg til påskefrokosten – på baggrund af deres symbolske værdi. Også sildemaden er en historisk spise og fortæller en historie om det danske protestantiske bondesamfund. Gastro by Bøgh sørger også for at inkorporere de danske højtiders madtraditioner i vores frokostordning. Læs mere om den her.
Hos Gastro by Bøgh har vi mange års erfaring fra restaurationsbranchen i Danmark og internationalt, hvorfor vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter.